Najstarszy klub fanów szybkich Fordów, wersji ST i RS oraz tuningu

Mondeo TDDi 115

Ry2y, 13.11.2011, 20:14 « poprzedni - następny »

Ry2y

Czyli nie ma co przepłacać raczej... Na FCP koleś sprzedaje 2 tarcze do foki st oryginaly FoMoCo za 400zl, warte to coś?
Mondeo 2.0 TDDi: Hybrydowe turbo GT18/20 | Decat | Większy intercooler | Bilstein & Eibach Pro Kit | Wskaźniki: Turbo + Volt | K&N 57i | Black eyes
Aktualny wynik: 152KM i 370Nm by Heko

T

Tyle samo dałem za Zimmermanna... Ja bym wolał Zimmermanna. :)
Zaloguj się lub zarejestruj się za darmo żeby zobaczyć link.Fordtuning.pl
Zaloguj się lub zarejestruj się za darmo żeby zobaczyć link.Samochody.club

Ry2y

No to chyba też się skuszę na Zimmermanna... A ile ci wyniosły klocki? Rozumiem ze masz ferrodo ds?
Mondeo 2.0 TDDi: Hybrydowe turbo GT18/20 | Decat | Większy intercooler | Bilstein & Eibach Pro Kit | Wskaźniki: Turbo + Volt | K&N 57i | Black eyes

wild_weasel

Ry2y, podziel się informacją gdzie i za ile uda Ci się znaleźć zestaw tarcze + klocki. Szykuję się na taki sam komplet. Na Zaloguj się lub zarejestruj się za darmo żeby zobaczyć link.brakeparts.pl Zimmermany są po 192zł/szt Zaloguj się lub zarejestruj się za darmo żeby zobaczyć link.klik. Klocki w Intercarsie: DS Performance 350zł/kpl lub Premium 285zł/kpl.

Ry2y

Klocki zamówiłem... jak na razie najtaniej wyszło w intercars. Tarcz szukam dalej.

Linki ręcznego są takie same w wersji bez samoregulatora jak te w przedlifcie?

T

Cytat: Ry2y w 20.06.2012, 06:38Linki ręcznego są takie same w wersji bez samoregulatora jak te w przedlifcie?
Są inne, ale z tego co pamiętam stara linka pasuje do nowej dźwigni, na odwrót nie.

Ry2y

Cytat: Tomasz w 20.06.2012, 10:41
Są inne, ale z tego co pamiętam stara linka pasuje do nowej dźwigni, na odwrót nie.
Na Zaloguj się lub zarejestruj się za darmo żeby zobaczyć link.ford.sklep.pl linki są dla wszystkich mondeo 2000-2007 są takie same. Na pewno są inne?
Teraz drugie pytanie, w jaki kolor walnąć zaciski? Chciałbym zachować jakąś konsekwencję więc czerwone i żółte odpadają. Myślałem nad białymi (bo może tak felgi pomaluję), złotymi, srebrnymi (ale zaciski zginą przy tarczach), albo niebieskimi lub szarymi. Jestem w rozterce...

wilhelm

W kolor nadwozia ;)

Ry2y

Jako że nie ma lakierów do zacisków w kolorze Nantucket Gray pewnie wybiorę szary lub niebieski, bo ten kolor to coś pomiędzy.

T

Moim zdaniem albo czerwone (wyjątkowo -- bo masz chyba trochę czerwonych akcentów) albo jakieś neutralne, czyli srebrne albo szare. Niebieskie zupełnie mi nie pasują, chyba, że wrócisz do zwykłych emblematów i dodasz jeszcze jakieś inne niebieskie akcenty.

A co do linki to nawet chyba ktoś tutaj na forum to opisywał, osobiście ich nie porównywałem.

hirotaro

czerwony nieźle wygląda z szarym ja mam u siebie czerwień...do tego mam fele srebrno-czarne i wygląda całkiem fajnie

Ry2y

Miałem połamane kratki w dolnym grillu, więc je wywaliłem. Czekając na tani zderzak z st teraz mój przedlift wygląda tak:

Zaloguj się lub zarejestruj się za darmo żeby zobaczyć zdjęcie.

weksla

A co zrobiłeś z tym z st? Kiedy w końcu ksenon?
Ford Mondeo 2.0 TDCI 130ps ------> 160ps<br />Ford Focus ST225--------------------> 450ps

Ry2y

Na st czekam i szukam. Na razie widzę tylko połamane i naprawiane gołe zderzaki st po 600 zł na maksa drogo. Co do lamp, to ten weekend będzie kluczowy. Mam plan zakończyć temat bo już mnie denerwują lampy w bagażniku. Muszę kupić żarniki, podpiąć kilka kabelków, i jeszcze raz rozkleic lampy, spiłować maskownice bo haczą o klosz (brak regulacji), pomalować i będzie śmigać. Dopiero teraz mam jakieś małe ilości czasu.

T

I jak tam bixenony, gotowe już? Jakie dokładnie masz soczewki? Myślę o zrobieniu tego w podobny sposób, mam niby soczewki i maskownice od Tourana, ale Twój sposób wygląda lepiej. Są jakieś "przeciw" takiej metodzie? ;)